Els Premis Lletres Falleres, el concurs de Llibrets líder de tota la Comunitat Valenciana amb més de 400 participants i més de 4.000 € en dotació econòmica

Llibrets majors i infantils, piulades a Twitter i molta cultura és el que es premia en l’edició d’enguany de la Federació de Lletres falleres amb una xifra rècord de participació amb més de 400 participants de tota la Comunitat.

La Federació Lletres falleres ha fet recompte de tots els participants de l’edició de 2017 de la seua convocatòria conjunta de premis al millor llibret de falla en diferents modalitats. Més de 400 participats han batut el record de participació amb grans propostes d’investigació sobre tema faller, poesia satírica, portada, disseny, aportació satírica en xarxes socials sobre la festa, així com la incorporació enguany del premi al millor llibret infantil.

De punta a punta de la Comunitat Valenciana han participat comissions amb l’objectiu de difondre les falles i donar visibilitat als treballs literaris, d’investigació i artístics. Les participacions als Premis de les Lletres Falleres 2017 s’estenen per tot el territori amb treballs presentats per part de comissions de Gandia, Alzira, Xàtiva, Torrent, Borriana, Dénia, Sagunt i València entre altres localitats.

En la present convocatòria de premis, atorgats per les associacions que formen la Federació Lletres falleres destaquem:

* 25 articles de llibret presentat al Premi SOLER i GODES, convocat per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta, dotat amb 600 euros. Extensió màxima 8.000 caràcters (espais inclosos). Convoca l’ADEF

*60 poemes (de 22 falles) al Premi MALVA al millor poema satíric d’un llibret de la Comunitat Valenciana, dotat amb 300 euros. Convoca AC Falla la Malva d’Alzira.

* 68 assajos (de 27 falles) al Premi MOCADOR al millor assaig sobre Falles i cultura popular publicat en un llibret de la Comunitat Valenciana, dotat amb 300 euros. Convoca AC Falla el Mocador de Sagunt. Amb record absolut de participació.

* 54 llibrets i portades al Premi Mestre ORTIFUS a la millor portada (dotat amb 400 euros) i coherència temàtica (400 euros), entre el contingut del llibret i la crítica de la falla. Convoca l’AC AMO de València.

* 52 llibrets al Premi CLIMENT MATA al millor el disseny de la publicació, tenint en compte la maquetació, les il·lustracions, la temàtica gràfica escollida, l’originalitat i l’enginy, amb una dotació de 600 euros. Convoca Junta Local Fallera de Xàtiva.

* 24 llibrets al Premi COMFET al millor llibret infantil, centrat en reconèixer la qualitat dels continguts i disseny des del punt de vista pedagògic, didàctic i cultural en l'apartat infantil o llibret independent, amb una dotació de 400 euros. Convoca la COMFET.

* 5 llibrets de la ciutat de València al premi Carles Cortina.

* 63 llibrets al Premi +COMPLET: La FEDERACIÓ LLETRES falleres, amb la col·laboració de la Diputació de València, convoquen el premi al llibret més complet, amb una dotació de 800 euros.

* 54 piulades al Premi #PLF17 al millor text satíric faller breu publicat en Facebook, Twiter o Google+, amb una dotació de 140 euros. Coordina Malalt de Falles.

El fallo dels diferents jurats es farà pública en la gala de Lletres Falleres que tindrà lloc després de falles.

La Federació de les Lletres Falleres pretén promoure la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla, i fomentar la literatura en valencià en la festa de les Falles. De esta manera, Lletres Falleres reconeix tant l’esforç de les comissions que editen els llibrets com el d’aquells col·laboradors que participen en estes publicacions amb els seus treballs.