La Falla Mocador dóna a conèixer els finalistes de la IX edició del Premi Mocador i Emili Llueca, que premia l’assaig sobre Falles i Cultura Popular Valenciana publicat en un llibret de falla.

Per part Premi Emili Llueca, que està dedicat al millor assaig publicat en un llibret de falla de la comarca del Camp de Morvedre, han resultat finalistes:

– “Anatomia d’una falla” d’Albert Llueca Juesas (Falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt)

– “La falla digital. Nous models de comunicació amb el públic” de Jorge Alcaide Marzal (Falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt)

– “L’evolució dels monuments” de Gaby Collado Soria (Falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt)

– “La música tradicional de la festa de les falles” d’Eduard Caballer Baquero (Falla La Victòria de Port de Sagunt)

D’altra banda, els nominats per a obtenir el Premi Mocador han estat:

– “L’etapa predemocràtica de la transició a les Falles de Xàtiva (1974-1979)” de Guillem Alborch Mallol (Falla Molina Claret de Xàtiva)

– “Les Falles i la política: entre el valencianisme i el poder. 1ª part (1850-1962)” de Rafa Tortosa García (Falla Plaça de Jesús de València)

– “La ciutat de les naus” de Manolo Sanchis Ambrós (Falla Joan Ramon Jiménez de Xàtiva)

– “La falla transplantada” de Manolo Sanchis Ambrós  (Falla Dos de Maig i Voltants de Paterna)

El Premi Mocador està destinat a premiar els assajos publicats en llibrets de falla de qualsevol localitat de la Comunitat Valenciana.

El jurat dels Premis MEL ha estat composat per Javi Mozas, Premi Mocador 2011, delegat d’Arxiu-Biblioteca de la JCF i membre de l’ADEF; Mar Llueca, membre de l’Arxiu de Camp de Morvedre; Antoni Espinosa, filòleg i vicepresident del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre; Anna Lluesma, professora IES Clot del Moro de Sagunt i fallera de l’AC Falla el Mocador; i Alejandro Lagarda, membre de l’ADEF.

Als Premis Mocador i Emili Llueca d’aquest 2018 s’han presentat un total de 59 treballs procedents de Torrent, Sagunt, València, Borriana, Alzira, Cullera, Sueca, Xàtiva, Paterna, Gandia i Carcaixent. Els guanyadors dels Premis es coneixeran, en passar Falles, a la Festa de les Lletres Falleres.