S’han presentat un total de 140 poemes satírics de 50 falles repartides en 17 poblacions

 

L’Associació Cultural Falla Plaça la Malva d’Alzira ha donat a conèixer la relació de nominats al seu premi de Lletres Falleres, que guardona la poesia satírica publicada als llibrets de falla, els quals rebran un diploma acreditatiu aquest dimarts 25 de febrer a les 20h a l’auditori de la Casa de Cultura d’Alzira, en un acte emmarcat en els esdeveniments programats per la setmana cultural de la comissió.

Els treballs nominats al Premi Malva de Lletres Falleres en aquesta edició de 2020 són:

 

– “Viure en comunitat”, de Francisco Fernàndez Ruiz per a la falla Verge de Sales de Sueca

-“La falla desconstruïda”, de Josep Enric Gonga per a la falla Carrer Major i Passeig de Gandia

-“Oda al faller modèlic”, de Xavier Barber Asensi per a la falla Plaça del Forn d’Alzira

-“El fantasma de l’òpera? hi ha de pitjors”, de Francisco Fernàndez Ruiz per a la Falla El Canet de Cullera

– “Vox populi”, d’Antoni Lluís Martínez Furió i Enric Xavier Ferrús Fayos per a la falla Avinguda Josep Pau d’Alzira

 

En total s’han presentat 140 poesies en 50 llibrets fallers de 17 poblacions: Dénia, Gandia, Torrent, Sueca, Alzira, Sagunt, Silla, Cullera, Xàtiva, Carcaixent, Tavernes, València, Port de Sagunt, Oliva, Algemesí, la Pobla Llarga i Aldaia. Vora el 20% de les mateixes han estat escrites per dones.

El jurat ha estat compost per Josep Antoni Fluixà Vivas, director de la Fundació Bromera i escriptor; Enric Lluch Girbés, escriptor; Jesús Peris Llorca, doctor en Filologia Hispànica i professor de la Universitat de València; i Verònica Pérez Lloret, filòloga.

El poema guanyador s’anunciarà en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres que tindrà lloc al Teatre Bernat i Baldoví de Sueca el proper divendres 24 d’abril. El vencedor obtindrà 300 euros, 150 per al autor del mateix i 150 per a la falla que el publica al seu llibret.