L’Associació Cultural Falla Plaça Malva ha fet públics els finalistes del premi Malva de les Lletres Falleres a la millor poesia satírica publicada en un llibret de falla de la Comunitat Valenciana durant el present exercici 2024.

Els treball nominats són:

“Pensament d’un jubilat”, de Francisco Fernández Ruiz per a la falla Verge de Sales de Sueca.

“La culpa és del foc”, de Pau Rodríguez Sánchez per a la falla Plaça Mongrell de Cullera.

“Els bous des de la burrera… perdó, des de la barrera”, de José Martínez Giner (Colero) per a la falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.

“La guerra de les fal•làcies”, de Salvador Bolufer Femenia per a la falla Sagrada Família Corea de Gandia.

A banda de les d’ací, les millors falles a Madrid”, de Miguel Ángel Gascón Rocha per a la falla Avinguda de Torrent.

El jurat ha estat conformat pel poeta, escriptor i emstre Josep Antoni Fluixà Vivas; per l’escriptor Enric Lluch Girbés; pel doctor en Filologia Hispànica i professor de la Universitat de València Jesús Peris Llorca; i per la filòloga Verònica Pérez Lloret.

Aquest any han participat un total de 91 poemes de 44 comissions diferents de 14 municipis: Xàtiva (7), Gandia (5), Cullera (5), Alzira (5), Silla (3), Sueca (3), Sagunt (2), Tavernes (2), Algemesí (2), Paterna (1), Port de Sagunt (1), Torrent (1), Dénia (1) i València (1).

El treball guanyador es donarà a conèixer en la festa de les Lletres Falleres, amb un premi dotat de 300€ a repartir entre l’autor/a del poema i la comissió que el publica al seu llibret.