La Junta Local Fallera d’Alzira ha donat a conèixer els finalistes del premi Murta, el qual reconeix el millor microrelat publicat a un llibret de la Comunitat Valenciana.

 

Els treballs nominats han estat:

“Desconcert”, de José Colero per a la falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.

“La victòria de l’art”, de Pepa Rovira per a la falla Màrtirs de Gandia.

“Enamorat”, d’Arantxa Gimeno per a la falla La Via de Tavernes de la Valldigna.

“De la fusta a la festa”, d’Alicia Falcó per a la falla Avinguda de Selgas de Xàtiva.

“Jo, jo, jo. I si pot ser, jo”, de Ximo Cerdà per a la falla Joan Ramon Jiménez de Xàtiva.

 

En total s’han presentat 86 microrelats (un 60% escrits per dones) de 14 poblacions diferents: Alzira, Tavernes, Xàtiva, Silla, Torrent, Gandia, Sagunt, Port de Sagunt, Dénia, Algemesí, Cullera, la Pobla Llarga, Oliva i Borriana.

El jurat ha estat conformat per Maria José Boluda, advocada responsable d’àrea en Mutua Universal, FM d’Alzira, assessora de JLF, escriptora i col·laboradora de llibrets; Aureliano Lairón, responsable de l’Arxiu municipal d’Alzira, Doctor en Geografia i Història, escriptor i col·laborador en llibrets; Ana Ausina López, professora de l’IES Tulell d’Alzira; i Vicente Sanmartin Vázquez, llicenciat en dret, poeta i escriptor de falles, crític i col·laborador de llibrets.

El microrelat guanyador s’emportarà 300 euros a repartir al 50% entre l’autor o autora i entre la comissió que el publica al seu llibret. El treball vencedors es donarà a conèixer, en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres.