L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) ha donat a conéixer els noms dels finalistes del seu premi Enric Soler i Godes al millor Article publicat en un llibret de Falla de la Comunitat Valenciana.

Els treballs nominats són:

Tornem. I ara què?”, d’Ivan Serrador per a la falla Port de Silla.

La maltractada”, de José Tena Tejado per a la falla Santa Anna de Sagunt.

Jugar amb foc”, de Lucina González Domínguez per a la falla El Portal de Sueca.

Quan les falles eren gegants”, de Jorge Garcia Polop per a la falla Sant Nicolau-Mosquit de Gandia.

Amnèsia de l’oblit”, de Juanjo Medina per a la falla Nicolau Andreu i Adjacents de Torrent.

 

Aquest any han participat un total de 39 comissions de 13 poblacions diferents (València, Sagunt, Gandia, Torrent, Xàtiva, Cullera, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Alzira, Catarroja, Silla, Borriana i Paterna), les quals han presentat un total de 89 articles. El jurat ha volgut destacar la gran qualitat dels treballs presentats.

El jurat ha estat composat per Rafael Roca Ricart (Professor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València); Fani Criado Ripoll (Vicepresidenta de Cultura de la Junta Local Fallera de Cullera) i Pasqual Molina Faus (Associació d’Estudis Fallers). Ha exercit com a secretari sense vot Jesús Peris Llorca (Associació d’Estudis Fallers).

L’article guanyador es donarà a conèixer en la festa de les Lletres Falleres, i el premi és de 400 euros: 200 per a la persona autora del treball i 200 per a la falla que el publica al seu llibret. Està patrocinat per Esdrás S.L. Arts Gràfiques.