L’Associació d’Estudis Fallers ha donat a conèixer els finalistes del premi Enric Soler i Godes de les Lletres Falleres, el qual reconeix el millor article publicat a un llibret de falla, patrocinat per Esdrás Arts Gràfiques.

Els articles nominats han estat:

Joan Fuster i les falles de Sueca, de Josep Osca López per a la falla La Vila de Sagunt.

Elogi de la bogeria, de José Tena per a la falla Villarrobledo-Barri del Crist d’Aldaia.

Llengua i falles: més enllà de l’atracció”, de Joan Castellano Navarro per a la falla Plaça Germanies d’Alzira.

El agrario i les falles de 1933, de Salvador Català Sanchis per a la falla Benlloch- Alexandre VI de Xàtiva.

No cregues tot el que es crema, de Juanjo Medina Bonilla per a la falla Plaça Jesús, de València.

 

En total s’han presentat 152 articles de 69 comissions de 16 poblacions diferents: Sagunt, Gandia, Alzira, València, Xàtiva, Cullera, Torrent, Tavernes de la Valldigna, Silla, Dénia, Sueca, Oliva, Algemesí, Aldaia, La Pobla Llarga i Xirivella.

El jurat ha estat conformat per Antònia Ramon Villalonga, professora de la Universitat de les Illes Balears, Miquel Nadal Tàrrega, escriptor, i Pasqual Molina Faus, membre de l’Associació d’Estudis Fallers i fundador del Premi Joan Climent de poesia, amb Jesús Peris Llorca, professor de la Universitat de València i membre de l’Associació d’Estudis Fallers com a secretari sense vot.

L’article guanyador s’emportarà 400 euros a repartir al 50% entre l’autor o autora i entre la comissió que el publica al seu llibret. El treball guanyador es donarà a conèixer, en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres.