L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) ha donat a conèixer hui els finalistes del premi Soler i Godes al millor article publicat en un llibret de falla durant el present exercici 2024, el qual compta amb el patrocini d’Esdrás Arts Gràfiques.

 

Els treballs nominats són:

 

“No disparen al guionista”, de José Tena Tejado per a la falla Blocs Platja de València.

“La història d’una artista”, de M. Carmen Baeza Brotons (CaRBaE) per a la falla Sant Jaume de Xàtiva.

“Si en tenen, quin és el futur de les falles?”, de Juanjo Medina Bonilla per a la falla Abú Masaifa de Xàtiva.

“Gasolina per a falles”,  de Llorenç Alapont Martín per a la falla Port de Silla.

“L’avanç tecnològic és culpable de la pèrdua de la identitat fallera”, de Roberto Català Nàcher per a la falla Plaça Mongrell de Cullera.

 

El jurat ha estat conformat per Júlia Ojeda Caba, filòloga i professora a la Universitat Oberta de Catalunya; Maria Morant Giner, filòloga i professora a la Universitat de València; i Pasqual Molina Faus, de l’Associació d’Estudis Fallers.

Aquest any han participat un total de 146 originals de 63 comissions de 18 municipis diferents: Gandia (11), Sagunt (8), Xàtiva (7), València (6), Cullera (5), Alzira (5), Torrent (3), Tavernes de la Valldigna (3), Silla (3), Dénia (2), Carcaixent (2), Sueca (2), Alfafar, (1), Algemesí (1), Xirivella (1), Sollana (1), Picassent (1) i Borriana (1).

El treball guanyador es donarà a conèixer en la festa de les Lletres Falleres, amb un premi dotat de 400€ a repartir entre l’autor/a de l’article i la comissió que el publica al seu llibret.