La falla Taüt de Cullera ha donat a conèixer els finalistes del premi Ü a la millor il·lustració publicada en un llibret de falla, de qualsevol comissió de la Comunitat Valenciana, que tinga relació amb la temàtica del llibret i del monument faller i no forme part d´una portada. El premi està patrocinat per Arròs Senyorial.

 

Les il·lustracions nominades són:

Pecats capitals”, de Belén Tarrassó per a la falla Màrtirs de Gandia.

“APA!”, de Raúl Ferrándiz López per a la falla Rei en Jaume de Cullera.

“Amb color molt millor”, de Laia An per a la falla Plaça Rodrigo del Port de Sagunt.

“El primer fill”,  d’ Amanda Gwendoline Reyes Darmond per a la falla Passeig de Tavernes de la Valldigna.

“La Cremà com a concepte estrambòtic”, de Roberto Català per a la falla Sant Antoni de la Mar de Cullera.

 

El jurat ha estat conformat pel professor de la Facultats de Belles Arts de la UPV Antoni Colomina Subiela; el dissenyador, editor i gestor de publicacions i produccions gràfiques Victor Piris Domingo; i el graduat en Belles Arts Edgar Frigola Bohigues.

Aquest any han participat un total 83 il·lustracions de un total de 48 comissions. Per poblacions, gran representació de Cullera (9), Gandia (7) i Alzira (7). A més de  les poblacions de Tavernes de la Valldigna (5), Xàtiva (4), Port de Sagunt (3), Torrent (2), Dénia (2), València (2), Sollana (1), Picassent (1), Borriana (1), Sagunt (1) i Silla (1).

La il·lustració guanyadora, que s’emportarà 300 euros (a repartir a parts igual entre l’autor/a i la comissió), es donarà a conèixer en passar falles a la Festa de les Lletres Falleres.