L’Associació Cultural Amics dels Mestre Ortifus i la Junta Local Fallera de Xàtiva han donat a conèixer els finalistes dels premis AMO a la millor portada i a la temàtica més coherent publicada en un llibret de falla de la Comunitat Valenciana. Les comissions finalistes han estat:

 

PORTADA

-Falla Saladar (Dènia)

-Falla Eduardo Merello (Port de Sagunt)

-Falla Plaça del Forn (Alzira)

-Falla Plaza Plaça Rodrigo (Port de Sagunt)

-Falla Barri Sant Francesc (Oliva)

 

COHERÈNCIA

-Falla del Xúquer (Sueca)

-Falla Barri Sant Francesc (Oliva)

-Falla Ripalda-Beneficiència-Sant Ramon (València)

-Falla Rois de Corella (Gandia)

-Falla Avinguda de Selgas (Xàtiva)

 

El jurat del premi de portada ha estat conformat pel mestre Ortifus, la professora de dibuix i pintura Elena Uriel, el professor d’escultura de la Facultat de Belles Arts Jaume Chornet, l’artista urbana Julieta XLF i la dissenyadora Sara Boix. Per part del premi Coherència, han exercit de jurat el director de la Fundació Horta Sud Julio Huerta, el director d’À Punt Alfred Costa, la cap de Cultura d’À Punt Notícies Montse Català, el delegat del llibret de la comissió el Mocador i membre de la Federació de Lletres Falleres Hugo Morte i la periodista de falles i candidata a la regidoria de Cultura Festiva de València Nuria Llopis.

Els treballs guanyadors aconseguiran un premi de 300 euros cadascun, a repartir entre l’autor o autora de la portada o el coordinador/a del llibret i la comissió fallera editora. El veredicte es donarà a conèixer en passar falles a la Festa de les Lletres Falleres.