L’associació cultural falla El Mocador ha donat a conèixer el nom dels finalistes als premis Mocador i Emili Llueca, que premien respectivament el millor assaig publicat a un llibret de la Comunitat Valenciana i a un llibret de la comarca del camp de Morvedre.

 

Els treballs nominats al premi MOCADOR són:

“Càrrecs carregats de gènere”, de Josep Nos Garcia per a la falla Barri de la Mercé de Borriana

-“Falla municipal: instrument al servei del govern o de la innovació? ”,  d’Aitor Sánchez Collado per a la falla Poble Nou de Torrent.

“Novetats, estètiques i creativitat per a fugir de la monotonia dels cadafals fallers”, de Rafa Tortosa Garcia per a la falla Abú Masaifa de Xàtiva.

“Història de la crida a Torrent”, d’ Inés Ibáñez per a la falla Escultor Vicent Pallardo-Parc Central de Torrent

“Eduard Buïl: els filtres d’una vida”, de  Miguel A. Gascón Rocha per a la falla Port de Silla.

 

D’altra banda, els finalistes al premi EMILI LLUECA són:

“De sainets i Pepe Alba”, d’Albert Llueca per a la falla La Marina de Sagunt.

-“Tradicions estimades: les albades”, d’Eva Maria Marco per a la falla Santa Anna de Sagunt.

-“L’ofici de la música en la festa de les Falles”, d’Eduard Caballer per a la falla Doctor Palos i Adjacents de Sagunt.

 

El jurat dels premis Mocador i Emili Llueca 2022 ha estat conformat per Javi Mozas, Premi Mocador 2011, membre de la delegació d’Arxiu-Biblioteca-Publicacions de JCF i membre de l’ADEF; Mar Llueca, membre de l’Arxiu Camp de Morvedre ; Antoni Espinosa, filòleg i vicepresident del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre; Anna Lluesma , professora IES Clot del Moro de Sagunt i component de l’AC Falla el Mocador; i Juanjo Medina, Premi Mocador 2012 i 2017.

Aquest any han participat un total de 37 comissions d’onze poblacions diferents, que han presentat un total de 53 treballs a concurs. Els guanyadors es donaran a conèixer en la festa de les Lletres Falleres, i el premi és de 300 euros en el cas del Mocador: (150 per a l’autor/autora de l’assaig i 150 per a la comissió que el publica al seu llibret) i 200 per a l’Emili Llueca (100 per a l’autor/autora de l’assaig i 100 per a la comissió que el publica al seu llibret).