L’Associació Cultural Falla Penya El Mocador ha donat a conèixer el nom dels finalistes als premis Mocador i Emili Llueca, que premien respectivament el millor assaig publicat a un llibret de la Comunitat Valenciana i a un llibret de la comarca del camp de Morvedre.

 

Els treballs nominats al premi MOCADOR són:

–“ Cara i creu 1940. Les Falles de la victòria a la València del Cid”  de Manolo Sanchís Ambrós  per a la falla Plaça de Jesús de València.

“La força del disseny a les falles del segle XXI”,  de Carles Rosaleny Gamón per a la falla Raval de Sant Agustí de Cullera.

“L’evolució del valencià als llibrets de falla cullerencs: des dels anys 60 fins a l’actualitat”, de Salva Andrés Martín per a la falla Raval de Sant Agustí de Cullera.

“ Falles en les trinxeres” de Manolo Sanchís Ambrós  per a la falla Raval de Sant Agustí de Cullera.

“ La plantà, del tomb a la grua”, de  Rafa Tortosa Garcia per a la falla Avinguda Selgas i Adjacents de Xàtiva.

 

D’altra banda, els finalistes al premi EMILI LLUECA són:

“Festes de les regions: cants diversos d´unió i de fusió. Una baturra per cant d´estil i quatre valencians per jotes aragoneses”, de  César Rubio-Belmonte per a la falla Luis Cendoya de Sagunt.

“Ai, mare, la llengua i les Falles”, de Manolo Civera Gómez per a la falla Santa Anna de Sagunt.

“La Plaça Major de Sagunt en la història”, de Carme Rosario Torrejón per a la falla la Vila de Sagunt.

 

El jurat dels premis Mocador i Emili Llueca 2024 ha estat conformat per Javi Mozas, Premi Mocador 2011, membre de la delegació d’Arxiu-Biblioteca-Publicacions de JCF i membre de l’ADEF; Mar Llueca, membre de l’Arxiu Camp de Morvedre i Antoni Espinosa, filòleg i vicepresident del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre.

Aquest any han participat un total de 33 comissions de dotze poblacions diferents, que han presentat un total de 50 treballs a concurs. Els guanyadors es donaran a conèixer en la festa de les Lletres Falleres, i el premi és de 300 euros en el cas del Mocador: (150 per a l’autor/autora de l’assaig i 150 per a la comissió que el publica al seu llibret) i 200 per a l’Emili Llueca (100 per a l’autor/autora de l’assaig i 100 per a la comissió que el publica al seu llibret).