S’han presentat un total de 66 treballs de vint localitats diferents

 

L’Associació d’Amics del Mestre Ortifus ha donat a conèixer els finalistes dels seus premis, que tenen la intenció de potenciar el treball d’aquelles comissions que en el seu llibret, tant en la portada com en els continguts, plasmen una coherència amb la crítica de la falla plantada a la seua demarcació.

En aquest cas els finalistes del premi Ortifus-Portada 2020 són:

-A.C. Falla Castielfabib-Marqués de Sant Joan, de València

-A.C. Falla Marqués de Montortal-Berni Català, de València

-Falla Cronista Vicente Beguer i Esteve, de Torrent

-Falla Caputxins, d’Alzira

-Falla Eduardo Merello, de Port de Sagunt

 

El jurat d’aquest premi ha estat conformat per Martín Forés (artista plàstic i cartellista), Víctor García Visa (il·lustrador i directiu d’APIV), Dídac Ballester (dissenyador i creador del cartell de falles 2020 de València), Eduardo Luzzati (fotògraf, dissenyador gràfic i il·lustrador) i Alberto Silla (dissenyador de joguets).

 

D’altra banda, els finalistes al premi Ortifus-Coherència 2020 són:

-A.C. Falla El Tronaor, de Sagunt

-A.C. Falla Plaça Cervantes, de Paiporta

-A.C. Falla Barri Sant Francesc, d’Oliva

-Falla Reis Catòlics, de Silla

-Falla Plaça del Forn, d’Alzira.

 

En aquest cas, els membres del jurat han estat Ángeles Hernández (directora de comunicació i marketing), Immaculada Cerdà (filòloga i acadèmica de la Llengua), Miguel Prim (vicepresident de la Interagrupació de falles de València), Raquel Gómez i Ruth Cuchillo (publicistes i dissenyadores) i Pepe Veiga (director del centre de Formació de Persones Adultes de Torrent).

 

S’han presentat un total de 66 llibrets d’una vintena de localitats com són Aldaia, Alzira, Algemesí, Borriana, Cullera, Dénia, Gandia, Oliva, Paiporta, Paterna, Picanya, Pobla Llarga, Port de Sagunt, Silla, Sueca, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Xàtiva i València. El 41% de les portades porten signatura femenina, i el 44% dels llibrets han estat coordinats per dones.

Els guanyadors es donaran a conèixer en passar falles, a la Festa e les Lletres Falleres que tindrà lloc el 24 d’abril al teatre Bernat i Baldoví de Sueca. Cadascun dels guanyadors s’emportarà 300 euros, a repartir entre l’autor o autora de la portada i coordinador o coordinadora del llibret; i la comissió fallera.