L’associació Amics del Mestre Ortifus ha donat a conèixer els finalistes dels premis Ortifus a la millor portada i a la coherència en un llibret de falla d’aquest any 2022.

 

Les comissions nominades al premi COHERÈNCIA són:

-Falla Ripalda-Beneficiència –San Ramon de València

-Falla Santa Anna de Sagunt

-Falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals de València

-Falla Vistabella de Picanya

-Falla Sagrada Família-Corea de Gandia

 

El jurat d’aquest premi ha estat conformat per l’Acadèmica de la AVL Inmaculada Cerdà, la Secretària Autonòmica de Cultura i Esport Raquel Tamarit, el cap de Secció de Patrimoni Festiu de València Josep Lluís Marín i el subdirector General de l’IVAJ i faller de Borrull Socors Raúl Puerta.

 

Les comissions nominades al premi PORTADA són:

-Falla Marqués de Montortal-Berni Català de València

-Falla Selgas Tovar de Xàtiva

-Falla Eduardo Merello del Port de Sagunt

-Falla la Palmera de Sagunt

-Falla El Canet de Cullera

 

El jurat d’aquest premi ha estat conformat per la dissenyadora de l’empresa Diseñarte Sara Boix, pel dissenyador gràfic i autor del cartell de Falles de València 2020 Dídac Ballester, l’artista fallera i professora de Belles Arts Trementina Lux i el mestre Ortifus (Antoni Ortiz i Fuster).

 

Aquest any han participat un total de 66 comissions de 15 poblacions diferents. Els guanyadors es donaran a conèixer en la festa de les Lletres Falleres, i el premi és de 300 euros per a cadascuna de les modalitats, repartits al 50% entre la comissió fallera i l’autor/autora o coordinador/a del llibret.