La Junta Local Fallera de Xàtiva i l’Associació Cultural Amics dels Mestre Ortifus han donat a conèixer els finalistes dels premis Ortifus a la millor portada i a la temàtica més coherent publicada en un llibret de falla de la Comunitat Valenciana en 2024. Les comissions finalistes han estat:

 

PORTADA

-Falla Arrancapins de València

-Falla Plaça Rodrigo del Port de Sagunt

-Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve de Torrent

-Falla José Maestre “El Cid” de València

-Falla Saladar de Dénia

 

 

COHERÈNCIA

-Falla Sant Joan d’Alzira

-Falla Saladar de Dénia

-Falla Plaça Rodrigo del Port de Sagunt

-Falla Arrancapins de València

-Falla Doctor Palos i Adjacents de Sagunt

 

Aquest any s’han presentat al concurs un total de 73 treballs procedents de 18 localitats diferents: Sagunt, Torrent, Gandia, Dénia, Cullera, Xàtiva, València, Alzira, Tavernes de la Valldigna, Picassent, Aldaia, Silla, Port de Sagunt, Picanya, Paiporta, Paterna, Sueca i Sollana.

El jurat ha estat conformat en la modalitat de portada pels artistes Marina Marín, Reyes Pe i Martín Forés; i en la modalitat de Coherència per la gestora cultural Isabel Puig, l’expert en Cultura Festiva i llibrets Josep Lluís Marín, el dissenyador gràfic Miquel Platero i el coordinador cultural de la falla Penya El Mocador de Sagunt Hugo Morte.

Els treballs guanyadors s’emportaran un premi de 300 euros cadascun a repartir entre l’autor/a de la portada i el coordinador/a del llibret, i la comissió que el publica.