S’han presentat sainets de diferents falles de cinc localitats

 

La Junta Local Fallera de Sueca ha fet públics els nominats al premi Bernat i Baldoví 2020 de Lletres Falleres, que reconeix el millor sainet publicat a un llibret de falla de qualsevol comissió fallera de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’estimular el conreu d’un gènere teatral de llarga tradició històrica i popular.

Els treballs nominats al Premi Bernat i Baldoví en aquesta edició de 2020 són:

-“Això ho pague jo!”, d’Hernán Mir Serrano per a l’A.C. fallera Duc de Gaeta-Pobla de Farnals de València 

-“Un assassí va solt”, de Talia Llop Roselló per a la falla Av. D’Espanya de Sueca

-“El miracle de Sant Cucufato”, de Miquel Hernández Ruiz per a la falla Plaça de l’Ajuntament de Sueca

 

A aquesta segona edició del premi s’han presentat sainets des de Sueca, Gandia, València,  Carcaixent i Borriana, i el jurat ha estat compost per la llicenciada en filologia anglogermànica, mestra de valencià i professora de secundària Maria Vàzquez i Carlos; el llicenciat en Geografia i Història i treballador de l’Institut Valencià de Cultura, Daniel Francesc Vera i Sisternes; i la llicenciada en Matemàtiques, correctora i jurat de llibrets Alícia Martínez Sendra.

El sainet guanyador s’anunciarà en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres que tindrà lloc al Teatre Bernat i Baldoví de Sueca el proper divendres 24 d’abril. El guanyador obtindrà 800 euros, dels quals seran 700 per a l’autor o autora del sainet, i 100 per a la comissió fallera que el publica al seu llibret.