La Federació de Lletres Falleres anuncia els finalistes del premi Lletres Falleres 2020 al llibret de falla. Si bé el jurat es va reunir el passat mes de març, abans de la declaració de l’Estat d’Alarma, les circumstàncies van provocar la decisió d’ajornar l’anunci, que finalment s’ha desvetllat en el dia en que hauria d’haver celebrat al teatre Bernat i Baldoví de Sueca la Festa de les Lletres Falleres 2020.

Els llibrets finalistes són:

-Falla Plaça Germanies d’Alzira
-Falla Barri Sant Francesc d’Oliva
-Falla El canet de Cullera
-Falla Duc de Gaeta-la Pobla de Farnals de València
– Falla Plaça Major de Carcaixent

El jurat ha estat conformat per algun membre del jurat de cadascun dels premis de les Lletres Falleres: l’Acadèmica de la Llengua Immaculada Cerdà (Ortifus), la docent Verònica Pérez (Malva i Soler i Godes), el tècnic documental Ivan Esbrí (Mocador), la mestra Gemma Altur (Portal de Valldigna), la industrial gràfica Iolanda  Gorris (Climent Mata),el professor José Rojo (COMFET), la docent Ana Ausina (Murta) i Daniel Francesc Vera de l’Institut Valencià de Cultura (Bernat i Baldoví).

En total s’han valorat en aquesta edició un total de 42 llibrets d’arreu del territori valencià, encara que s’havia presentat un nombre major, ja que era condició indispensable haver estat nominat a algun premi de les Lletres Falleres per optar a aquest guardó.

El guanyador, que aconseguirà un premi de 800 euros, es donaran a conèixer futurament, en un acte encara per decidir, depenent de l’evolució de la pandèmia Covid-19.