S’han presentat un total de 89 poesies, 57% de les quals han estat escrites per dones

 

La falla Portal de Valldigna de Tavernes ha anunciat els finalistes del seu guardó de Lletres Falleres, que premia la millor poesia lírica publicada en un llibret de falla en aquest 2020.

Els treballs nominats són:

-“Eufòria”, d’Alba Fluixà Pelufo per a la A.C. Falla Lepanto/Guillem de Castro de València.

-“Arrels”, de José Antonio Martínez Giner per a la Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.

-“El nou inici del vell encanteri”, de José Manuel Prieto Part per a la Falla Vilanova de Gandia.

-“San Patrici i altres coses que no puc oblidar”, de  Júlia Palomares Cabanilles per a la Falla La Dula de Tavernes de la Valldigna.

-“Miratge a la primera pluja d’octubre”, de José Manuel Prieto Part per a la Falla Màrtirs de Gandia.

 

En total s’han presentat 89 poesies escrites en els llibrets de 35 falles de 14 poblacions diferents: Gandia, Silla, Torrent, Borriana, Cullera, Paterna, Algemesí, València, Alzira, Sagunt, Oliva, Sueca, Xàtiva i Tavernes de la Valldigna. El 57% de les poesies tenen signatura femenina.

El jurat ha estat compost per l’advocada i escriptora Bárbara Torres Monerri, per la professora i autora Maite Sastre Giner i per la professora Rosa Magraner Grau.

El guanyador s’anunciarà en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres que tindrà lloc al Teatre Bernat i Baldoví de Sueca el proper divendres 24 d’abril, i el premi és de 400 euros (200 per a l’autor o autora i 200 per a la comissió que publica la poesia lírica al seu llibret.