La Federació de les Lletres Falleres va anunciar ahir de vesprada a Tavernes de la Valldigna la incorporació de dos nous Premis de les Lletres Falleres: el Premi Portal de la Valldigna i el Premi Murta, que valoraran aspectes diferents a la resta de premis.

El Premi Portal de la Valldigna, presentat per aquesta comissió de Tavernes de la Valldigna, valorarà la millor poesia lírica en un llibret de falla, mentre que el Premi Murta, que atorgarà la Junta Local Fallera d’Alzira, premiarà el millor microrrelat publicat a un llibret faller. Ambdós premis seran de caràcter autonòmic.

“Per què no donar visibilitat a tots els poetes de la nostra terra, que són molts i molt bons?” va explicar el president de la Federació de Lletres Falleres, Hugo Morte, sobre el Premi Portal de la Valldigna després de que fóra desvetllat per Gemma Altur. Morte, també va destacar la novetat temàtica del Premi Murta, que va ser explicat per Lluís Gisbert, de la Junta Local Fallera d’Alzira: “El microrrelat és un gènere amb molta importància hui en dia. Que tinga un Premi enriquirà el llibret de falla”.

Altra de les novetats que s’han donat a conèixer és que un dels premis més longeus, el Premi Soler i Godes, que fins ara premiava el millor article en un llibret de falla de València i la comarca de l’Horta, amplia el seu àmbit a tota la Comunitat Valenciana.

A més a més, a l’acte celebrat a la Casa de la Cultura de la localitat de la Safor, també es van presentar les bases de la resta dels Premis, que es poden consultar a la pàgina web de Lletres Falleres, i que tan sols varien en algun punt com el nombre de caràcters a contenir.

Els Premis Mocador i Emili Llueca continuaran premiant el millor assaig en un llibret de falla, el Premi Malva la millor poesia satírica, el Premi Ortifus la coherència i la millor portada, el Premi Climent Mata la millor maquetació, el premi COMFET el millor apartat infantil, el Premi + Complet el millor llibret del territori valencià i el premi #PLF18, la millor piulada satírica.

Festa a València

Hugo Morte també va explicar a la presentació dels Premis que aquest any la Festa de les Lletres Falleres tornarà a València, i que pròximament s’anunciarà tant el dia com la localització, malgrat que ja ha avançat que “serà un lloc emblemàtic del Cap i casal”.

Al mateix temps, també va explicar que s’està treballant en l’organització d’unes Jornades lúdiques al voltant de la Festa, que versaran sobre els llibrets i la cultura de les falles.