L’associació cultural falla El Mocador ha donat a conèixer el nom dels finalistes als premis Mocador i Emili Llueca, que premien respectivament el millor assaig publicat a un llibret de la Comunitat Valenciana i a un llibret de la comarca del camp de Morvedre.

Els treballs nominats al premi MOCADOR són:

“Els dies interminables: Quan la COVID-19 va interrompre les falles”, d’Amparo Doñate Garrido per a la falla Just Vilar – Mercat del Cabanyal de València.

-“Refregit i sostenibilitat dels tallers fallers”, d’Aitor Sánchez Collado per a la falla Plaça de Jesús de València.

“Junta Autonòmica Fallera, més necessària que mai”, de Tomás Palomares López per a la falla Reis Católics de Silla.

“El senyor Regino Mas versus Julio Esplà”, de Manuel Sanchis Ambrós per a la falla Plaça de Jesús de València.

“Esbós de la situació”, de  Miguel A. Gascón Rocha per a la falla Marqués de Montortal Berní i Catalá de València.

 

D’altra banda, els finalistes al premi EMILI LLUECA són:

“L’efimeritat del patrimoni cultural. Virtuts i atemptats cap al patrimoni industrial en una ciutat fantasma”, de Paco Quiles per a la falla La Marina de Port de Sagunt.

-“La vestimenta masculina, de gran desconeguda a protagonista de la festa”, de Gaby Collado” per a la falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt”

-“Ressorgiment del costumisme i aparició del romanticisme. Els valencians vistos pels estrangers”, de Luis Calderón Simón per a la falla Luis Cendoya de Port de Sagunt.

 

El jurat dels premis Mocador i Emili Llueca 2021 ha estat conformat per Javi Mozas, Premi Mocador 2011, membre de la delegació d’Arxiu-Biblioteca-Publicacions de JCF i membre de l’ADEF; Mar Llueca, membre de l’Arxiu Camp de Morvedre ; Antoni Espinosa, filòleg i vicepresident del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre; Anna Lluesma , professora IES Clot del Moro de Sagunt i component de l’AC Falla el Mocador; i Pep Lagardera, periodista i faller.

Aquest any han participat un total de 10 comissions de cinc poblacions diferents, que han presentat un total de 21 treballs a concurs. Els guanyadors es donaran a conèixer en la festa de les Lletres Falleres, i el premi és de 300 euros en el cas del Mocador: (150 per a l’autor/autora de l’assaig i 150 per a la comissió que el publica al seu llibret) i 200 per a l’Emili Llueca (100 per a l’autor/autora de l’assaig i 100 per a la comissió que el publica al seu llibret).