La Federació de les Lletres Falleres vos convida el proper dijous 22 de novembre a la presentació de l’edició 2019 dels Premis de les Lletres Falleres que tindrà lloc al Casal Jove de Sueca, a partir de les 20 de la vesprada, L’acte servirà per presentar les novetats d’aquesta edició, així com per recordar les bases dels premis ja existents.

Col.laboració amb l’AVL

La Federació de les Lletres Falleres i l’Acadèmica Valenciana de la Llengua van mantenir fa unes setmanes una reunió per tal de parlar sobre l’activitat que desenvolupa la Federació, així com els seus objectius i inquietuds. En la mateixa van estar presents el president de l’AVL, Ramon Ferrer, així com membres de la Federació de Lletres Falleres entre els que es trobaven el seu president Hugo Morte, el secretari Lluís Fernández o el vicepresident Sebas Marín.

Es tracta de la primera reunió oficial amb el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en la que els membres de Lletres falleres van aprofitar per mostrar el treball d’unificació que realitzen al voltant de la llengua i dels llibrets de falla, ja que en els diferents premis que es donen participen comissions falleres de tots els indrets d’arreu del territori valencià.

Les Lletres falleres premien diferents disciplines als llibrets de falla escrits en valencià, com ara la poesia lírica i satírica, l’assaig, el text breu, els articles, la coherència, o el disseny i la maquetació entre d’altres.

Aquest encontre va servir per signar un acord de col·laboració estable entre ambdues institucions, per tal de recolzar la Festa de les Lletres Falleres, on es reparteixen els premis de les distintes disciplines, ja que tant la Federació de Lletres Falleres com l’AVL coincideixen en el foment i l’ús normatiu de la llengua valenciana.