En temps de crisi econòmica, de retallades pressupostàries i d’augment de l’IVA, els Premis Lletres Falleres fan un esforç perquè la creativitat literària i artística en els llibrets de falla no siga una moda passatgera o una espècie en via d’extinció. En el tercer any de convocatòria conjunta, i en vespres de constituir-se com Federació dels Premis de les Lletres Falleres, la dotació econòmica es situa en vora cinc mil euros. Hem utilitzat dos ferramentes falleres: la imaginació i l’esforç, per a superar obstacles econòmics i oferir al·licients en esta cita per a 2014.

El 28 de novembre, a la Casa de la Cultura d’Alzira i organitzat per la Junta Local Fallera es va presentar una nova edició dels Premis Lletres Falleres, que la formen l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), les comissions la Malva d’Alzira, el Mocador de Sagunt i Falla Na Jordana de València, l’Associació d’Amics del Mestre Ortifus, la Federació de Falles de Gandia, l’Associació Cultural Premi Iaraní i la plataforma Malalt de Falles.

Toni Goig, vicepresident de la Junta Local Fallera, va anar presentant a cadascun dels participants en l’acte; José Manuel Rubio i Miguel Ángel Martínez per la falla Plaça Malva d’Alzira; Sebas Marín, de l’Associació Amics del Mestre Ortifus; Hugo Morte, de la Falla el Mocador de Sagunt i Iván Esbri com a representant de l’ADEF.