L’associació d’Amics del Mestre Ortifus ha donat a conèixer els finalistes dels premis Ortifus a la millor portada i a la coherència en un llibret de falla.

 

Nominats COHERÈNCIA:

-Falla Sant Nicolau Mosquit (Gandia)

-Falla La Victoria (Sagunt)

-Falla La Vila (Sagunt)

-Falla Saladar (Dénia)

-Falla Cambro (Tavernes)

 

El jurat d’aquest premi ha estat conformat per Inmaculada Cerdà, Académica AVL i gestora lingüística de la Diputació de València; Jose Manuel Acosta, vicepresident de la Interagrupació de falles i coordinador de la revista “El Turista fallero”; Raquel Esbrí Sánchez, escriptora i professora de literatura; Pedro Manchón, regidor de Cultura de Benicarló i escriptor; i Trini Castelló, portaveu de Cultura i patrimoni del grup parlamentari PSPV.

 

Nominats PORTADA:

-Falla El Canet (Cullera)

-Falla Dos de Maig (Paterna)

-Falla Saladar (Dénia)

-Falla Blocs Platja (València)

-Falla Sant Roc (Torrent)

 

El jurat d’aquest premi ha estat conformat per l’artista fallera Mirian García Sandemetrio, l’arquitecte i coordinador de “València capital del disseny” Miguel Arráiz García, l’artista fallera Gio Torres García; i el mestre Ortifus (Antoni Ortiz i Fuster).

Aquest any han participat un total de 22 comissions de nou poblacions diferents. Els guanyadors es donaran a conèixer en la festa de les Lletres Falleres, i el premi és de 300 euros per a cadascuna de les modalitats, repartits al 50% entre la comissió fallera i l’autor/autora o coordinador/a del llibret.